EMDR therapie

EMDR therapie kan gevolgd worden als losse therapie of als aanvulling in het behandeltraject bij Essentia. EMDR is een zeer effectieve methode om trauma’s mee te behandelen. Bijvoorbeeld de gevolgen van psychisch geweld waardoor het narcistisch slachtoffer syndroom is ontstaan waaronder PTSS (post traumatische stress stoornis – DSM 4). Uiteraard kunnen ook andere trauma’s behandeld worden.

EMDR als aanvulling binnen je behandeltraject van Essentia

Wat de combinatie EMDR en energetische therapie zo goed maakt is dat je aan de ene kant het trauma zelf direct aanpakt en aan de andere kant de dieper liggende oorzaak van het trauma aanpakt. We gaan samen kijken naar het hoe en waarom van het trauma zodat je inzichten meekrijgt voor de toekomst. Op deze manier werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en kom je na je traumatische ervaringen er dus sterker en met meer inzichten uit. En dat is precies wat je wilt bereiken om verder te komen.

Nienke is opgeleid tot EMDR Master practitioner door Karin Bargeman. Ik ben aangesloten bij www.emdr-therapeuten.nlAanmelden voor een behandelsessie.

Vragen over EMDR? Stel je via WhatsApp
Contact PersonChat via WhatsApp


Wat is EMDR

EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” en is een volwaardige en effectieve therapeutische methode. Letterlijk vertaald betekent het: “door oogbeweging opnieuw beleven van de ingrijpende gebeurtenis(sen), deze verwerken en ontlading van de emotionele reacties “. Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft wordt traumatisch genoemd. Typisch voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties, de levendige beelden en de fysieke reacties daarop. Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt of een beeld dat je ziet de beelden en de gevoelens aan die gebeurtenis weer levendig terug brengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

Behandelmethode

Deze behandelmethode wordt in Nederland bij volwassenen toegepast sinds 1994 en bij kinderen en jongeren sinds 2000. Bij EMDR worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met beurtelings stimulatie van beide hersenhelften. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd.

Wetenschappelijk Onderzoek

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR en de resultaten hebben aangetoond dat EMDR succesvol is bij volwassenen. Mensen zijn vaak na een aantal sessies in staat hun leven weer op te pakken. Ook bij kinderen zijn de uitkomsten veelbelovend. Klachten verminderen of verdwijnen en uit onderzoek blijkt dat dit resultaat blijvend is.

bron: Samenwerkende EMDR therapeuten

WhatsApp chat Chat via WhatsApp